torstai 1. lokakuuta 2015

Neulotut tyynynpäälliset




Tänään se päivä jo koitti.. Nimittäin äitiysloman virallinen alkamispäivä! Aika on mennyt kuin siivillä, toisaalta. Luulen että seuraavat kuukaudet kuitenkin hukun ajan paljouteen ja tekemisen puutteeseen. En edes omista autoa tällä hetkellä millä pääsisi liikkumaan. Mutta mikä positiivista, jää aikaa käsitöille! Ja niitähän riittää, plus vielä ideat mitkä on toteuttamatta. Tänään esittelyssä yksi tämän kuukauden tuotos :)


Monissa sisustuslehdissä ja sivustoilla näkee niitä ihanan muhkeita neuletyynyjä joista olen haaveillut. Myytävänä en ole niitä kuitenkaan kertaakaan löytänyt. Nämä on todella nopeat ja helpot tyynynpäälliset toteutettavaksi. Lankana on ihana Novitan Utuinen, joka on myynnissä vain rajoitetun ajan. Harmaita tyynyjä valmistui kolme, 40 x 40 cm kokoista. Taakse on ommeltu valkoinen pellavakangas, joten neulottu osuus on vain tämä etupuoli, ei koko tyynynpäällinen.


Neuleohje on kaksi riviä sileää neuletta, ja kaksi riviä 2 oikein 2 nurin. Tätä toistetaan halutun korkeuden verran. Nämä tyynyt on neulottu tuplalangalla, sillä halusin niistä todellakin muhkeat. Ompelin vielä sävyyn sopivat napit pitämään neuleen taustakankaassa kiinni, mielestäni ne sopivat paremmin kuin vetoketjullinen ratkaisu.


Tulevan tyttäremme huoneeseen piti tietenkin saada vaaleanpunaista :) Utuisessa oli ihana vanhan ajan roosan värinen vaihtoehto, josta tein kaksi 50 x 50 cm kokoista tyynyä. 


Jännä miten puhelimen kamera vääristää tuon värin, keskellä näkyy siis tuota oikeaa sävyä.


Tytön huone toimii vielä toimisto-/vierashuoneena, joten siellä on tälläinen levitettävä sohva jota koristamaan tyynyt pääsivät. Harmaissa tyynyissä pinnassa on "nurja puoli", ja vaaleanpunaisissa "oikea". Mistä kukin tykkää :) tässä alimmassa kuvassa on lähikuvaa "nurjalta"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti